dieren banner

Actueel

Nieuwe konijnenziekte
Er is een nieuwe variant van het konijnenvirus gesignaleerd in Nederland. Het gaat om VHD-2 (Viral Hemorrhagic Disease), ook wel RHD-2 (Rabbit Hemorrhagic Disease) genoemd. Deze virusziekte zorgt landelijk voor plotseling sterfte onder konijnen. Er is een nieuw vaccin op de markt wat uw konijn kan beschermen tegen deze ziekte.

Op vakantie met uw huisdier

Wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland, is het soms nodig om uw huisdier extra te beschermen tegen de parasieten die in het betreffende land voor komen. Vraag de assistente naar de noodzakelijke maatregelen en welke producten u het beste kunt gebruiken voor uw vakantieland.
Daarnaast is het verplicht om uw huisdier te vaccineren tegen hondsdolheid wanneer hij/zij de grens over gaat. Deze vaccinatie moet minimaal drie weken voor vertrek zijn gegeven en is drie jaar geldig. Voor sommige landen geldt ook een ontwormingsverplichting. Neem ruim op tijd contact op met de praktijk om niet op het laatste moment voor verrassingen komen te staan.

Ziekte van Weil
Onze cocktailvaccinatie voor de hond is aangepast. De ziekte van Weil is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie die zorgt voor leverfalen. Er komen in Nederland twee nieuwe stammen van deze bacterie voor. Omdat uw hond deze twee nieuwe stoffen voor het eerst krijgt, moet de enting éénmalig herhaald worden na drie weken.

Stage lopen
Wij zijn een ‘Aequor erkend leerbedrijf’. Dit betekent dat je als stagiair paraveterinair bij ons terecht kunt. Wij nemen enkel stagiairs aan voor stages van minimaal 6 weken. Wees er snel bij want wij krijgen jaarlijks vele stageverzoeken.
Ben jij gemotiveerd om veel te leren en lijkt het je leuk om een tijdje mee te draaien in een drukke praktijk waar veel geopereerd wordt, neem dan contact met ons op. Voorafgaand aan de stage nodigen wij jou uit voor een kennismakingsgesprek en een meeloopdag.
Mail jouw sollicitatiebrief en CV naar mheenpark@live.nl ter attentie van Marieke Witteveen-Versluis.hond-teken